Uitnodiging ‘Bossche bedrijven in energietransitie’ 21 april 2022

Netwerkbijeenkomst 21 april

We organiseren weer een mooi evenement om duurzame doeners te inspireren. Op 21 april creëren we een moment waar nieuwe kansen zichtbaar worden en verrassende samenwerkingen kunnen ontstaan.

De komende netwerkbijeenkomst is speciaal voor ondernemers. We hopen je te verwelkomen op donderdag 21 april om 15.30 uur in het voormalig innovatielab van Enexis: Lab.073 (Orthen 63 ‘s-Hertogenbosch), want we hebben toch een dijk van een programma voor je neergezet!

Bossche bedrijven in energietransitie

Het energievraagstuk is meer dan actueel. Want de oorlog van Rusland / Oekraïne dringt de prijzen voor gas en benzine nog verder omhoog, met het gevolg dat iedereen de afhankelijkheid van deze fossiele brandstoffen voelt. We moesten al van het gas af, omdat het duurzamer is. Nu de kosten de pan uit rijzen, is de urgentie hoger om (eindelijk) te gaan veranderen. Naast de wereldwijde problematiek zijn er ondertussen ook lokale ontwikkelen die er toe doen. Zoals de vastgestelde Regionale Energie Strategie en de gemeentelijke focus op de energietransitie.

In samenwerking met VNO-NCW Brabant-Zeeland organiseert de Club van Duurzaam Doen dit ondernemersevenement.

Programma van de bijeenkomst

15.30 uur

Inloop en opening door dagvoorzitter Heleen Herbert, voorzitter Club van Duurzaam Doen.

16.00 uur

Chris Goemans, landelijke topspreker inspireert en moedigt aan om in actie te komen. Hij biedt over- en inzicht in economische en geopolitieke ontwikkelingen waarbij de urgentie voelbaar is.

16.30 uur

Mike van der Geld, wethouder Duurzaamheid, Leefomgeving en Cultuur van de gemeente ‘s-Hertogenbosch wordt bevraagd over de ambities en speerpunten van de gemeente.
Op gebied van duurzaamheid en circulariteit is er een werkgroep actief binnen VNO-NCW ’s-Hertogenbosch.
Jody van de Griendt, eigenaar Klimax Installatiebedrijven en voorzitter van deze werkgroep, legt kort uit wat de werkgroep doet en wat het voor impact heeft voor bedrijven.

16.40 uur

Energietransitie in de praktijk met 3 tafelgasten die de overtuiging ‘Het kan al wel!’ hebben.
Gerard de Leede | Als mede-eigenaar van Solarge heeft hij een nieuw bedrijf opgezet voor circulaire zonnepanelen. Tevens is hij hoogleraar Smart Energy and Smart Buildings bij het JADS en gaat hij in op de rol van bedrijventerreinen.
Johan van Krieken | Als Senior Partner Energietransitie bij Enexis gaat hij in op de vraag ‘Kan het energienet het aan als we allemaal overstappen op zonnepanelen?’

Joost Broeders | Onder het mom ‘regeren is vooruitzien’ vertelt technisch directeur van Baril Coatings over de stappen die ze hebben gezet om tot duurzame oplossingen te komen.

17.05 uur

Afsluiting waarbij wordt gekeken naar de concrete kant van de verhalen. We willen weten wat je als Bossche ondernemer nu kunt gaan doen.

17.15 uur

Tijdens de borrel is er mogelijkheid om te netwerken en zijn er 3 themahoeken ingericht waar vragen gesteld kunnen worden om verder te komen in de energietransitie.

Klik om je aan te melden en de uitgebreide beschrijving van het programma te lezen. Als je geen partner bent van de Club van Duurzaam Doen en wel wilt komen, klik dan aan dat je je wilt laten introduceren. Dan kun je donderdag 21 april kosteloos aanschuiven.

Als partner van de Club van Duurzaam Doen ben je onderdeel van de verandering om een duurzame toekomst in ‘s-Hertogenbosch te versnellen.Lees meer over deze club via Doe ook mee